fredag 29 april 2011

Första maj 2011



Moderaterna har fått visa sin politik nu. Dom är på mycket god väg att genomföra det samhälle de vill ha - ett samhälle där de rika blir rikare och de fattigare blir fattigare. Ett samhälle med stora klasskillnader - och en medelklass som har det ganska bra. En medelklass som lockas med skattesänkningar.

I moderaternas Sverige ska det se ut som att den som inte "lyckas" har sig själv att skylla. I moderaternas Sverige ska den välmående medelklassen inte vilja bidra till att de fattiga, "som har sig själv att skylla", ska få det bättre.

Vägvalet är tydligt. Det står mellan en privatiserad välfärd för de som har råd eller en gemensamt finansierad välfärd för alla. Välfärd handlar om att "färdas väl genom livet". Livet går i vågor. Ibland är du stark och klarar dig själv och ibland behöver du mer hjälp.

Barn och ungdomar behöver veta och känna att de har en framtidstro, en optimism inför framtiden. De behöver känna tillit till vuxenvärlden, ett hopp om en framtid för alla. Därför är det oerhört viktigt att barnomsorgen är av god kvalitet liksom skolan. Om vi sviker barnen och ungdomarna - varför skulle de då vilja ta över och bygga vidare på vårt land? Om vi inte ger barn och ungdomar möjlighet till framtidstro - vem ska då vilja utbilda sig till lärare, förskollärare, vårdbitråde, polis eller leda företag?

Demonstrera första maj för ett land med plats för alla!

Inga kommentarer: