onsdag 11 maj 2011

Du styr ditt liv

Ibland korsas vägen av människor som man kanske inte har tänkt att möta. Det kan vara korta möten, men ändå betydelsefulla möten.

Sådana möten får ofta mig att stanna upp. Reflektera. Vad var det som hände i mötet. Vad var budskapet? Var det någon särskild mening med just detta möte?

Våra liv kan ibland vara mycket vardag. Livet rullar på. Det är inte alltid som jag ser det fina i vardagen eller i naturen. Läste en bra artikel i Aftonbladet av TCO:s ordförande Eva Nordmark om livspusslet. Att ständigt vara uppkopplad. Kolla jobbmail. Jobba övertid eller hemifrån på kvällar och helger. Gränsen mellan det privata och arbetet suddas ut - kanske både på gott och ont. Det finns risker. Tiden för återhämtning och reflektion riskerar att försvinna om du alltid är uppkopplad och inte får vara bara dig själv. Tänkvärt.

Samtidigt finns det många människor som inte har något arbete alls. En hel del som lever på marginalerna. Det är en obalans. Och ett enormt resursslöseri.

Vad är det som gör att trots att de flesta av oss har arbete och är självförsörjande, så mår vi ändå inte bra?

Kan det vara så att vi inte tar oss tid till reflektion. Tid att "koppla ner", att bara vara i oss själva.

Har den senaste veckan arbetat med att planera en föreläsningsserie tillsammans med bl a Oskarshamns församling. Utgångspunkten är föräldraskapet, kommunikation, relationer och ilska. Hur hanterar vi våra känslor? Får vi vara arga? Hur använder vi vår ilska? Det blir många spännande föreläsningar till hösten med bl a Gunlög Rosén, Rachid Toufik och flera lokala förmågor. Otroligt inspirerande att ha möjligheten att skapa detta tillsammans med ett härligt gäng människor. Vilka otroliga möten även detta blir.

Jag tror jag stannar där för idag. Det finns så mycket mera att vara tacksam för. Tack till att underbara människor jag har fått möta den här veckan & vaya con Dios!

Inga kommentarer: