söndag 13 februari 2011

Alla hjärtans dag

Kärlek är väl inte enkelt....eller så är det det. Det finns många olika sorters kärlek - det är helt klart.

Idag har jag och Mathias firat 12 årig bröllopsdag. Det blir en påminnelse mitt i vardagen att vara lite extra rädda om varandra och sig själv. Löftet vi en gång gav varandra blir levande igen mitt i vardagen.

Läste Jesper Juuls artikel "Från förälskelse till kärlek" och fastän förälskelsen är underbar, så är den en övergående fas. Livet tillsammans går i olika faser och ja, det gäller att gå någorlunda i fas med varandra. Ge varandra både eget utrymme, uppmärksamhet, utmaningar och kärlek.

Har ägnat lite tid till att läsa Kess Simmasgårds utredning om förändringar i kommunens särskilda undervisningsgrupper. Om klimatet hårdnar i skolan, så gäller det att de barn och ungdomar som har behov av stöd får rätt stöd. Det utredningen stärker mig i är hur otroligt viktiga våra lärare och annan personal i förskola och skola är. Och hur viktigt det är att se var och ens behov och förmågor.

Å så till sist en stilla undran; det är väl inte konstigt att världen ser ut som den gör när det finns ledare som t ex Berlusconi...



Inga kommentarer: