tisdag 8 februari 2011

Kamratlig inspiration med lite progginriktning!

Sitter på ett hotellrum i Motala. Ska på Nätvandrarkonferens anordnad av Fryshuset i samarbete med Motala kommun.

Som nygammal kommunpolitiker är det ju spännande att befinna sig i Motala. Här inträffade en av 90-talets stora skandaler. Kommunpolitiker som skodde sig på sina uppdrag och skattebetalarnas bekostnad. Ja, då har man verkligen förlorat fotfästet i sin ideologi. Inte ha något riktigt grepp om vem man är till för. Vem som har gett mig förtroendet att vara ledamot av kommunfullmäktige.

Var på kommunfullmäktige i Oskarshamn igår. En fråga som diskuterades en del där och även på nätet var Ernemar småbåts- och gästhamn. Vad man än tycker, så är frågan om hur vi vill ha vår kommun, i stort och i smått, ett samtalsämne. Det politiska samtalet är så viktigt. Önskar att fler vill vara med och berätta sin dröm om Oskarshamn. Vi måste våga diskutera även dom svåra frågorna. Hur ska omsorgen om äldre och handikappade se ut i framtiden? Var går mitt egenansvar? Vad är kommunala kärnverksamheter?

Är vid oerhört gott mod inför framtiden! Skrev på bloggen i höstas om nya krafter i politiken. Det finns så mycket goda krafter och vilja i Oskarshamn - vi kommer att föra samtalen om vårt gemensamma Oskarshamn i alla möjliga sammanhang. I politiken, i näringslivet, i skolan, på arbetsplatserna, i facket, i föreningslivet, vid köksbordet. Tillsammans skapar vi framtiden!

Tror att det är viktigt att vara en SOCIAL DEMOKRAT - fick lite kamratlig inspiration under helgen med progginriktning. Kan väl aldrig vara fel?

Har under de senaste dagarna haft många intressanta samtal, som ger både kraft och mod. Å stort tack till kamraten som sparkade igång mig i bloggandet igen ;-)



Inga kommentarer: