lördag 12 februari 2011

En händelserik dag

Lyssnade på nyheten om Mubaraks avgång. Det är inte lätt att vara här hemma i Sverige och förstå det som händer. Och vad kommer att hända med länderna runt omkring?

Började annars dagen med att sova fram till kl 2. Hela familjen är halvkrassliga. Maken var på Hälsocentralen, men det virus i vanlig ordning. Vi får ta helgen till att kurera oss. Ta det lugnt och bara vara.

Surfade runt lite och upptäckte att det finns en kommunchef i Katrineholms kommun som verkar ha ett intresse för sociala medier. På nästa kommunstyrelse i Oskarshamn kommer kommunens första policy om sociala medier att diskuteras. Rom byggdes inte på en dag - och alla måste börja någonstans. Det är viktigt att tänka på att sociala medier är ett redskap. Som med alla medier behöver man tänka efter vad det är man vill använda det till och varför. Mål och syfte. Med utgångspunkt från den motion som jag och några andra s-politiker lämnade för några månader sedan om kommunens IT-strategi, så känns det som att det händer saker på det här området. Vårt främsta syfte med användandet av sociala medier är att fler människor i Oskarshamn ska kunna delta i samtalen kring framtiden. Alla varken vill eller kan gå på möten, så sociala medier är ett bra komplement.

Samtidigt är jag lite "gammaldags"...det får ju inte ersätta möten i verkliga livet. Att mötas - för en kort eller lång stund - är ju livet. Att få ta del av andra människors tankar. Att dela med sig av sina egna tankar. Att bara vara tillsammans med andra människor. Jag älskar livet och att mötas!

Inga kommentarer: